info@estar-sp.net

075 - 6 21 80 77

Materialen

Materialen

De materialen gebruikt u om offertes en facturen te maken, maar er is ook een optie om versneld in toe voeren, zonder dat u daarvoor materialen aan hoeft te maken. Maar u kunt de materialen ook gebruiken om inkooporders te maken.

Twee verschillende manieren offertes en facturen te maken

In het eStar programma kunt u op twee verschillende manieren offertes en facturen maken. Er is de versnelde invoermethode, waarbij u – per factuurregel – gewoon een omschrijving, een aantal, een prijs en een BTW tarief aangeeft. Maar als u vaak dezelfde items moet invoeren, is het beter om er materialen voor aan te maken. |In een materiaal kunt u allerlei gegevens vastleggen, die u dan niet meer hoeft in te voeren. U sleept het materiaal in de offerte of factuur, en alle gegevens zijn meteen voor u ingevuld.

Materiaalgroepen en materiaalgegevens

U kunt uw materialen ook groeperen in materiaalgroepen, waardoor u overzicht houdt. U kunt de materiaalgroepen zelf indelen. De gegevens die u in een materiaal kunt opslaan zijn de volgende:

De materialen in het eStar administratie programma

Materialen inkopen

Omdat u bij een materiaal ook de inkoopprijs en het artikelnummer van de leverancier kunt vastleggen, kunt u de materialen ook in een inkooporder gebruiken. Dat is handig omdat het u veel werkt bespaart om bijvoorbeeld de (winkel)voorraad aan te vullen. U sleept de materialen die u wilt gaan bestellen naar de inkooporder, en inkooporder is klaar. De inkooporder stuurt u – vanuit het programma – via e-mail met een pdf attachment naar de leverancier. Door een inkooporder te maken, heeft u ook meteen een goede controle op de inkoopfactuur die u later ontvangt.

Automatische prijsaanpassingen

Het eStar programma is zo gemaakt dat u er snel en efficiĆ«nt met werkt. Een goed voorbeeld hiervan is het bijhouden van de materiaalprijzen. Als u namelijk de prijs van een materiaal aanpast in een offerte, factuur of een inkooporder, dan vraagt het programma u meteen, of de prijs van het onderliggende materiaal ook bijgewerkt moet worden. Hierdoor houdt u de prijzen zelf up-to-date, terwijl u uw offertes en facturen maakt. U hoeft dus niet telkens door alle materialen en prijzen te gaan om alles bij te werken…

Lees meer over materiaalstructuren.

Bestel nu een gratis evaluatie